Prostituerte i gatene i Antanarivo

Madagascar

DSC00409

Salama tompoko,

 

Søndag 2.12.18 kjørte vi fra en konsert i Antanarivo etter at det var blitt mørkt. På veien gjennom byen spurte Diamondra, den herlige damen som tok oss med på konsert, om vi kjente til de jentene som sto og hang på et fortau langs veien. Vi sa nei, og da forklarte hun at de sto der for å selge kroppen sin. Hun sa også at mange ikke en gang var fylt 18 år.

 

Dette fikk meg til å tenke. Hvordan kan man gjøre noe for å hjelpe de prostituerte? Det gir jo mening at de gjør det, de tjener ”lett tjente” penger. Mange i dette landet har nesten ingenting å leve av, så hvorfor ikke prøve ut de alternativene som finnes i denne verden? Eller hvorfor ikke tvinge din datter eller noen andre til å gjøre det så du tjener litt ”lett tjente” penger?

 

Hva med å gi dem tepper, eller mat  og drikke der de står i kulden? For å gjøre livene til disse jentene bedre må vi begynne et helt annet sted. Hvis en får ”goder” av å selge kroppen sin kommer fler til å gjøre det. Vi må begynne med å gi folk jobb, sånn at de kan tjene penger på en annen måte. Alt handler om å tjene penger.

 

Hvis far i huset, eller et annet familie medlem har jobb der familien får en regelmessig inntekt, samme hvor stor vil ikke jenta på 15 føle hun må ut på gaten i mørket for å hjelpe familien økonomisk. Far i huset vil heller ikke tvinge jenta på 21 å selge kroppen sin for å få mat for bordet for familien.

 

Så hva kan vi som ungdommer i denne verden gjøre for å hjelpe andre ungdommer som gjør det de kan for å hjelpe sine nærmeste?

 

Tahin’ Andriamanitra

 

Fiarahabana, Rebekka

 

DSC00300

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s